Wijkinformatie

De wijk Valckenbosch is gelegen in een rustige en groene woonomgeving en telt ca. 750 huishoudens. 

De Dieptetuin

De 0,45 hectare grote Dieptetuin in de Zeister wijk Valkenbosch is een uniek voorbeeld van een verzonken tuin. Hij is in 1909 aangelegd in de zogenaamde formele Engelse stijl, door tuinarchitect C. Smitskamp uit Zeist. Opdrachtgever was jonkheer G.F. van Tets van Goidschalxoord, de eigenaar van de toenmalige Villa ’t Valckenbosch. 

Bron: www.dieptetuin.com

Huize Valckenbosch

Antroz biedt wonen en menslievende zorg in een antroposofisch leefklimaat. Aandacht en respect voor de ander en zorgvuldige bejegening zijn kernwaarden in ons doen en laten. Bewoners krijgen zoveel mogelijk de gelegenheid hun wensen gestalte te geven. Huize Valckenbosch grenst aan de parel van de wijk, de Dieptetuin.

Bron: www.antroz.nl

Gerodorp

Tussen de Gerolaan, Bergweg, Alpacalaan en Eikenlaan ligt het buurtje Gerodorp. Rond 1920 gebouwd voor arbeiders van de naburige Gerofabriek (nu verdwenen) om hun woonomstandigheden te verbeteren. Zo hebben alle huizen flinke achtertuinen waar vaak een moestuin werd onderhouden. Bewoners hadden het recht om achterin de tuin twee varkens te houden. Gerodorp is deels gemeentelijk monument en werd in 2015 gerenoveerd door woningbouw corporatie Seyster Veste. Een deel van de huurwoningen is daarna verkocht.

http://www.seysterveste.nl/gerodorp-hier-wordt-flink-gewerkt/ 

Vanuit de lucht

Historische luchtfoto van de wijk Valckenbosch, genomen op 13-04-1945. Bron: Beeldbank NIMH-beeldbank / Defensie

https://nimh-beeldbank.defensie.nl/memorix/fe5e40f6-120d-6bea-b414-0acc257f16fa